Održavanje terase -čišćenje i zaštita

Nakon što smo uredili vlastitu terasu i stubište granitom, mramorom ili gres keramičkom pločicom spremni smo koristiti ju za beskonačne sate druženja, ispijanja kava i ljetna večernja druženja sa obitelji i prijateljima. No, kako bi ta terasa godinama bila kao nova i kako bi materijal,bilo da se radi o prirodnom kamenu ili pločici, ostao svjež i neoštećen potrebnu ju je održavati, ali i zaštititi .  Za terasu ,kao i vanjsko stubište, popločanu granitom ili gres pločicom ne trebate odvajati puno vremena za održavanje i zaštitu. Kada govorimo o čišćenju ovakvih površina, bilo da se radi o nekoj kućanskoj mrlji ili pak građevinskoj preporuča se korištenje proizvoda na bazi kiseline koji djeluju brzo i uklanjaju gotovo sve mrlje,a kiselina ne može oštetiti niti granit niti gres pločicu. Za sve ovakve mrlje preporučuje se ACID CLEANER njemačkog proizvođača AKEMI ili pak talijanski proizvod  BERT 27 .


Acid Cleaner,sredstvo za čišćenje

Proizvod se razrjeđuje u vodi ovisno o mrlji, nanosi se na površinu četkanjem i potrebno je ostaviti ga da radi 10 do 15 minuta. Nakon toga potrebno ga je temeljito isprati vodom.


Stone Cleaner

Za sve one površine koje su popločane lijepim mramorima i vapnencima koji su osjetljiviji i pogodniji mrljama i vanjskim utjecajima , preporučuju se proizvodi koji su ph neutralni i koji neće oštetiti površinu. Za takve površine koristimo proizvod STONE CLEANER njemačkog proizvođača AKEMI koji će očistiti željenu površinu , a neće ju oštetiti . Postupak nanošenja je isti kao za gore navedene proizvode.

Prije korištenja proizvoda

Na ovakvim površinama česta pojava su alge, plijesan kao i ostale mrlje organskog podrijetla. Za takve mrlje koristi se proizvod ALGE POWER .  


Alge Power

Što se tiče zaštite terasa, osobito onih koje su rađene u prirodnom kamenu, preporučljivo je to uraditi svako dvije do pet godina, ovisno o klimi, vrsti materijala kao i dobavljaču. Takvi proizvodi mogu biti transparentni, a mogu biti i sa pigmentom te lagano pojačati boju i dati tzv vodeni efekt (proizvodi Darkener Super, Idea XC ,Color Intensifier ) Takvi proizvodi su većinom gotovi proizvodi, direktno se nanose valjkom ili špricom na površinu, nakon čega slijedi sušenje od nekih četiri do šest sati, ovisno o temperaturi. Važno je naglasiti da se ovi proizvodi nikad ne nanose za vrijeme visokih temperatura. Preporučuju se proizvodi Stain Reppelant ili Safe Stone koji su na bazi vode.

Nakon pravilnog čišćenja Akemi proizvodom Alge Power

 

Podijelite na društvenim mrežama

Kako održavati kamen quartz

Koju boju odabrati za radnu ploču?

Kamen quartz vladar kuhinja

Tražite nešto? Nema problema, upišite pojam za pretragu