Koju boju odabrati za radnu ploču?

Odaberite jednu od sljedećih boja!

Kada biramo kuhinju želimo da ispuni sve naše estetske zahtjeve, ali isto tako da nas posluži što je duže moguće. Zbog toga većina nas za radnu ploču odabire prirodni kamen granit ili umjetni kamen quartz, a zadnjih godina sve više do izražaja dolaze i veliki formati keramike koji kako nam i sam naziv kaže pružaju velike mogućnosti oblaganja i dizajna.

Naravno, odabir materijala nije jedina odluka koju ćete morati donijeti – također je ključno odabrati boju koja nadopunjuje postojeći dizajn, stil i izgled vaše kuhinje. Evo samo nekoliko najčešćih boja za radne ploče, kao i učinak koji će dodati vašoj kuhinji.

Bijela ploča: moderno i svježe

Ako želite uhvatiti suvremenu i modernu privlačnost za svoju kuhinju, dodavanje bijelih radnih ploča često je najbolji izbor. Bijele radne ploče djeluju posebno dobro kada su uparene s modernim aparatima, ali njihova svestranost čini ih izvrsnim za vintage aparate u postizanju tradicionalnog izgleda. Ako odaberete bijeli pult, obavezno istražite više nijansi i izdvojite vrijeme za odabir najbolje nijanse za vaš dom. Na prvom mjestu je i dalje dizajn marmora Cararra, Calacatta ili Paonazzo.

Crne boja radne ploče: elegantno i luksuzno

Kada su upareni s ormarima u neutralnoj boji, crni pultovi mogu dodati luksuznu privlačnost vašoj kuhinjskoj temi. Crne radne ploče nikada ne idu izvan stila, a posebno elegantno izgledaju u otvorenim kuhinjama s puno prozora i puno prirodne rasvjete. Ako imate tamne ormare, tamne podove ili druge bogate i teške završne obloge, tamna će se radna ploča također odlično uklopiti.

Crveni pult: smjelo i drevno

Konačno, crvene radne ploče su savršene za odvažne vlasnike kuće koji uistinu žele dati izjavu. Crvena se često povezuje s gotovo povijesnim osjećajem ambijenta, a dodaje neprestani zamah energije koji oživljava bilo koju kuhinju. Najbolje ga je upariti s prirodnim ormarima kako se boje ne bi sukobljavale.

Zelena radna ploča: prirodno i bogato

Zelena radna površina pravo je osvježenje u našem domu. Ona ne samo da nadopunjava različite drvene površine već je i boja koja može preći od suvremenog ili retro do seoskog dizajna domaćinstva. Ostavlja sjajan vizualan doživljaj i harmonično nas povezuje sa prirodom, zbog toga razmislite i o ovoj boji prilikom uređenja vašeg doma

Siva: sofisticirano i harmonično

Siva je nova beige. Siva boja u svim svojim nijansama preuzima vodstvo u modernim kućanstvima.

Budući da je siva jedna od najneutralnija boja, čini još jedan odličan izbor za uparivanje šarenih ormara, posebno u prostoru s različitim završetcima ormara, jer može pomoći povezivanju svijetlih i tamnijih boja ormara. Ako vam je dosadila standardna beige ili bijela boja slobodno se odlučite za „novu“ sivu boju.

Sve u svemu, svaka kuhinja je različita, kao i ukusi svakog vlasnika kuće. No dok pratite svoju intuiciju i istražujete sve različite mogućnosti boje kamena, dužni ste donijeti odluku s kojom ćete biti zadovoljni dugoročno. Za svu pomoć koja Vam je potrebna pri tom odabiru obratite se profesionalnom timu Modre Stijene.

Podijelite na društvenim mrežama

Održavanje terase -čišćenje i zaštita

Kamen quartz vladar kuhinja

Kako održavati kamen quartz

Tražite nešto? Nema problema, upišite pojam za pretragu