Trendovi u kupaonici u 2019.

Dizajneri otkrivaju kako držati kupaonicu u trendu u ovoj godini

Evo što nam izdvaja časopis Elle, a mi se u potpunosti slažemo.

1. Veliki dojmovi u maloj kupaonici

Mali prostori kao što su gostinjske kupaonice dolaze do izražaja stavljajući naglasak na jedan elemenat. Pozadina velikih razmjera visokog kontrasta proširuje mali prostor i ispunjava ga vještim stavom.

2. Neutralne boje

Volimo klasičnu kupaonicu i mislimo da je uvijek u trendu odlučiti se za ono što će i u narednim godinama biti uklopivo. Kako bi se zadržao osjećaj modernog, volimo koristiti monokromatske elemente u cijelom prostoru. Primjerice, korištenje jedne boje ili materijala (kao što je zelena boja ili sve mramorne pločice) odličan je način da se to postigne. I dalje možete ostati neutralni i osjećati se kao da je nešto stvarno posebno.

3. Istaknuta crna boja u kupaonici

Kupaonski trend inspiriran toplicama službeno se vratio – ali natrag u spa. Ovih dana sve se vrti oko smionih, tamnih, sparnih kupaonskih  koji dočaravaju užitak vrhunskog iskustva.

4. Izloženi vodovod za tuš

U kupaonicama ugrađujemo izloženiji vodovodni tuš. Industrijski izgled lijepo se uklapa u bijeli, moderni mramor.

5. Umivaonik ispred prozora

Kada je prekrasan pogled, super bi bilo stajati uz umivaonik i gledati van, zar ne?! Ogledalo možete objesiti sa stropa ili koristiti zrcalo na kraju zida umivaonika. Još jedan plus bi bio velika rasvjeta.

6. Doza umjetnosti

2019. godina se sva vrti oko umjetnosti, čak i u kupaonici. Sofisticirani komad likovne umjetnosti pružit će vašoj kupaonici lijepu žarišnu točku. Ovo je odlična ideja za ljubitelje slika.

7. Koncept otvorenog prostora

Prošli su dani u kojima se skrivate iza zida ili vrata kada se spremate za posao ili veliki noćni izlazak. Sve je u otvorenom konceptu. Korištenje čelika ili stakla kao barijera privatnosti je važna, ali u konačnici, tuširanje i pripremanje na otvorenom je predivno iskustvo. Ovaj princip se sve više primjenjuje.

8. Bijeli i crni mramor

Bijeli, sivi i crni mramori i dalje su snažni i popularni materijali u 2019. godini za kupaonice i kuhinje. Oni su klasični i bezvremenski, za tradicionalne i moderne stilove. Ostali materijali, kao što su kamen quartz i porculanske gres pločice koje izgledaju kao prirodno kamenje, također su odlični iz perspektive trajnosti i nastavit će biti popularni u ovoj godini.

9. Velike mramorne ploče

Nema više keramičkih pločica i bezbroj fuga! Sada zidovi i podovi u kupaonici mogu imati luksuznu površinu velike mramorne ploče, bilo da se radi o pravom kamenu ili o velikim formatima gres keramike koje imitiraju kamen. Za pod u tušu odaberite hrapaviju obradu koja će vam osigurati potrebnu protukliznost.

10. Izgled betona

Zaista je uzbudljivo vidjeti brutalistički materijal pomiješan s organskim elementima. Tradicionalno, beton je promatran kao hladan i ne dobrodošao, ali danas ga arhitekti rado kombiniraju u svojim projektima. Njega ćemo sigurno vidjeti na površini 2019. godine u svim estetskim crtama dizajna. Odmah uz beton svoje mjesto je našla i imitacija metala.

A što biste vi od ovoga primijenili u vašoj kupaonici?

Preuzeto sa www.elledecor.com

Podijelite na društvenim mrežama

Kamen za oblaganje vanjskih površina

Održavanje terase -čišćenje i zaštita

Kako održavati kamen quartz

Tražite nešto? Nema problema, upišite pojam za pretragu